Zorggezel

Een superbaan

Een zorggezel helpt ouderen het beste uit hun leven te halen en zorgt voor gezelligheid. Een zorggezel is er voor ondersteuning van de mantelzorger en ouderen die nog graag in hun eigen vertrouwde woonomgeving willen blijven wonen en graag wat gezelligheid en aandacht willen. Wat ook mogelijk is, is om een zorggezel in te zetten binnen de verpleeghuiszorg. Samen met medewerkers en vrijwilligers kan een zorggezel meer kwaliteit toevoegen aan het leven van de bewoners.


Een zorggezel is geen verzorgende, thuishulp of verpleegkundige. Een zorggezel bemoeit zich niet met de zorg, maar is er voor extra persoonsgerichte aandacht te geven, dit alles is maatwerk. De aanwezigheid van een zorggezel geeft wat meer ruimte en rust voor de verzorgende, mantelzorgers, familie en vrijwilligers. Een zorggezel is betrokken, behulpzaam en vertrouwd. Dat maakt het allemaal net iets leuker als zij/hij langs komt. Een zorggezel maakt echt het verschil. Zorggezel; een superbaan!

Praktijkvoorbeelden

Casus 1

"Een oudere mevrouw woont nog zelfstandig en haar zoon is mantelzorger. De zoon voelde zich verplicht elke dag even bij zijn moeder te zijn om iets met haar te ondernemen. Tot dat hij van de mogelijkheid hoorde dat er een zorggezel kan worden ingezet om bijvoorbeeld  met zijn moeder naar de markt te gaan. Het heeft de zoon rust gegeven dat hij een dag over kan slaan. Ook kan hij zich weer wat meer richten op zijn werk. Zijn werkgever is hier ook blij mee"

Casus 2

"Een ouder echtpaar woont nog zelfstandig. De man heeft gezondheidsproblemen waardoor zijn vrouw de hele dag al haar aandacht nodig heeft voor haar man. Dit is een zware taak. Door de aanwezigheid van een zorggezel heeft de vrouw wat meer ruimte en rust gekregen"

Casus 3

"Als een bewoner in de groep een onrustige avond heeft, kan dat impact hebben op de sfeer in de groep. Een zorggezel neemt de onrustige bewoner mee voor wat afleiding, bijvoorbeeld een wandeling of een kop koffie. Niet alleen die bewoner wordt daar rustig van, maar ook alle anderen. Hierdoor hebben verzorgende weer meer tijd voor de dagelijkse zorg"

Maak kennis met ons !

Bel of mail ons en maak vrijblijvend een afspraak en ervaar wat de mogelijkheden zijn. Want iedereen heeft recht op een leuke en waardige oude dag.